Bursa'nın Gemlik ilçesinde 'kaçak balık avlamak' suçundan kesilen 959 liralık ceza makbuzunu gören vatandaş büyük şok yaşadı. Hayatında balıkçılık yapmadığını belirten vatandaş, arkadaşının kendi kimliğini kullandığını öne sürerek polise müracaat etti.

Gemlik Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran O.U.(21), "Arkadaşım olan E.G. (22) cüzdanımını yaklaşık 2 yıl önce elimden aldı. Bir süre sonra kimliğimi geri bana verdi. Mudanya Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından posta ile kaçak balıkçılık yaptığım iddiasıyla 959 liralık ceza makbuzu geldi. Hayatımda hiç balıkçılık yapmadım. Arkadaşım olan şüpheli, kaçak balıkçılık yaparken yakalanınca benim kimliğimi kullanmış." dedi. İfade üzerine Cumhuriyet Savcısı, E.G. hakkında, "Başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanmak ve iftira" iddiasıyla soruşturma başlattı.

Öte yandan Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, biri Suriyeli iki kişinin kaçak sigara koydukları bilgisi üzerine iş yeri için mahkemeden arama kararı çıkarttı. Bursa 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği karar üzerine işyeri ve iki daireyi basan ekipler, çeşitli markalarda 10 bin 870 paket kaçak sigara ile 993 adet cinsel içerikli hap ele geçirdi. Suriye vatandaşı oldukları belirlenen H.Ö. ve aynı apartmanda oturan Suriye vatandaşı M.M. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.