Güneydoğu'da kaçak elektrik azalacağına, yayılıyor. Bazı çiftçiler tarlayı kaçak elektrikle ısıttığı suyla sularken, bazı fabrikalar saati şoklayıp 250 bin TL'lik elektriği bedavaya getiriyor.

SULARI KUYULARDA KAÇAK ELEKTRİKLE ISITIYORLAR

Havaların soğumasıyla beraber pamuk gibi ürünlerin 4 dereceye kadar soğuyan soğuk sudan ziyan görmemesini isteyen çiftçiler, suları kuyularda kaçak elektrik tertibatıyla ısıtmaya başladı.

KAÇAKLI SUYLA ABDEST ALMIYOR

Yapılan denetimler esnasında akla hayale gelmeyecek hadiseler yaşanmakda . Bir denetimde bir vatandaşın namaz kılmak için abdest aldığı suyu ısıttığı elektrik ile evinde kullandığı kaçak elektriği ayırdığı, kaçak elektrikle ısıtılan suyla abdest almadığı görüldü.

MIKNATIS BAĞLANIYOR, SOYA KIZARTILIYOR

Genelde elektrik hatlarına kanca atılarak elektrik konuta çekiliyor.

- Bazen trafolardan çekilen kaçak hat, amatör yeraltı kablolarıyla dağıtılıyor.

- Metal somyaya kaçak elektrik verip kızarmasını mümkün kılan ya da tuğlanın etrafına tel sarıp sobaya çevirenler var. Saat yatak odasına taşınıyor

- Bazıları mıknatısla elektrik saatinin metal kadranını yavaşlatıyor.

- Elektronik sayaca virütik yazılımla müdahale eden ve uzaktan kumandayla yönetenler var.

- Kırsalda elektrik sayaçları yatak odalarına alınıyor. Denetim memuru evin hanımı yalnızsa reaksion görme korkusuyla yatak odasına giremiyor. Buna karşı yeni yeni kadın denetim memuru istihdam ediliyor.

- Traktörün arkasına trafo kurup, şebekeden çektiği elektriği tarlada kullananlar olduğu da biliniyor.

KAÇAK DOĞALGAZIN FORMÜLÜNÜ BULDULAR

- Güneydoğu'da doğalgazda da kaçağın fırladığı biliniyor. Patlama tehlikesi dolayısıyla kaçak hat çekemeyen bazı aboneler doğalgaz sayacını yavaşlatmak için bal ve reçel kullanıyor.