Edirne’de kaçak içki ve kuruyemiş satmaya çalışan Bulgar uyruklu 70 yaşındaki kadın polis tarafından gözaltına alındı.

Bulgaristan’da getirdikleri eşyaları Balıkpazarı Caddesi ve ara sokaklarda satmaya çalışan Bulgar vatandaşları esnafın tepkisine neden oluyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu seyyar satıcılar esnaf tarafından polise şikâyet ediliyor. Olay yerine gelen polis ekipleri şahıslar hakkında işlem yaparak bölgeden uzaklaştırıyor.

Bulgaristan’dan gelen bir grup seyyar satıcı yeniden Balıkpazarı Caddesi’ni mesken tuttu. Esnafın tepki gösterdiği Bulgar seyyar satıcılar polise şikayet edildi.
Polise haber verildiğini anlayan Bulgarlar bölgeden uzaklaştı. Ancak yaşlı bir kadın ise satmaya çalıştığı eşyalarla birlikte kaçamadı. Sivil giyimli polis memurları karşısında gören kadın bir anda yere yığıldı. Polis önce ambulans ardından da 155’e bilgi vererek bir kadın polis istedi.

Sağlık ekipleri olay yerine gelerek kadını muayene etti, tansiyonunu ölçtü. Ancak herhangi bir olumsuzluk göremeyen sağlık görevlileri bölgeden ayrıldı. Sivil memurların talep ettiği bayan memur olay yerine gelerek kadını yerden kaldırdı. Daha önce de aynı yöntemi deneyerek kurtulmaya çalışan yaşlı kadın, bayan polis tarafından araca götürülmek istendi.

Aracın kapısına kadar gelen Bulgar kadın yeniden yere yığıldı. Kadın güçlükle araca alınarak bölgeden uzaklaştırıldı.