Zonguldak'ta, kaçak et taşıdığı ihbarı üzerine Hüseyin O. idaresindeki kamyonet durduruldu. Yapılan incelemede etlerin kaçak olmadığı belirlendi. Ancak ekipler, uygun olmayan koşullarda et taşıdığı gerekçesiyle sürücüye bin 463 lira para cezası kesti.

Alınan bilgiye göre Gökçebey ilçesindeki mezbahada kesilen büyükbaş hayvan etlerini Zonguldak merkezindeki bir kasaba götüren Hüseyin O.'nun idaresindeki 67 NH 332 plakalı kamyonet, kaçak et taşıdığı ihbarı üzerine kent girişinde zabıta ekiplerince durduruldu. Üzeri branda ile kapatılan ve kasasında 359 kilo et bulunan kamyonet, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne götürüldü. Veteriner ve gıda mühendisleri tarafından yapılan incelemede etlerin kaçak olmadığı tespit edildi. Ancak bu defa da kaçak olmadığı belirlenen etlerin uygun olmayan şartlarda taşındığı gerekçesiyle işlem yapıldı.

Hayvansal ürünleri sağlıksız ve hijyen koşulları dışında taşıdığı ileri sürülen sürücüye bin 463 lira para cezası verildi. Etlerden alınan numuneler ise laboratuvar incelemesi için Ankara’ya gönderildi.

Etlerin kaçak olmadığını belirten Hüseyin O., gazetecilere yaptığı açıklamada, “Beni yalandan ihbar etmişler. Ben kanunsuz iş yapmam. O kanunsuz işi yapanın peşine düşsünler. Benim konuşacak bir şeyim yok. Beni aklayacak evraklarımın hepsi orada. Benim bir şeyi ispatlamama gerek yok. Etim damgalı ve mühürlüdür." ifadesini kullandı.