İzmir’in Çeşme ilçesinde kaçak göçmenleri yurtdışına çıkarmaya çalıştıkları belirlenen organizatörler gözaltına alındı. Çok sayıda suç kayıtları bulunan ve adliyeye sevk edilen dört zanlı tutuklandı.

Çiftlik Mahallesi, Domuzçukuru mevkisine çok sayıda yabancı uyruklu göçmen şahsın bırakıldığı bilgisini alan Çeşme KOM Grup Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis ekipleri, kaçak göçmenleri bırakan minibüsü Çeşme Limanı önünde durdurarak, A.A. ve E.A. isimli organizatörleri yakaladı. Çeşme ilçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte Domuzçukuru mevkisinde yapılan aramada ise tatil sitesi inşaatı içerisinde Suriye vatandaşı 32 erkek, 4 bayan ve 1 bebek olmak üzere toplam 37 kaçak göçmen ile yanlarında bulunan organizatörlerden E.Y. ve A.K. de gözaltına alındı.

Şüpheli şahıslar ile ilgili incelemede, A.A.’nın göçmen kaçakçılığı, basit yaralama, birden fazla kişi tarafından gece vakti silahlı yağma, 4733 sayılı kanuna muhalefet, suç eşyasının kabul edilmesi veya satın alınması olmak üzere beş suçtan kaydı olduğu, ayrıca Söke İlamat ve İnfaz Bürosu'nca, 4733 sayılı kanuna muhalefet suçundan arandığı tespit edildi. E.Y.’nin göçmen kaçakçılığı, basit yaralama, silahlı yağma, tehdit ve ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma olmak üzere beş suçtan kaydı olduğu, aranmasının olmadığı belirlendi. A.K. isimli şahsın üç göçmen kaçakçılığı, 2863 sayılı kanuna muhalefet, 2873 sayılı kanuna muhalefet ve 2313 sayılı kanuna muhalefet olmak üzere altı suçtan kaydı olduğu, aranmasının olmadığı tespit edildi. E.A. isimli şahsın parmak izinden, kardeşine ait kimliği kullandığı ve gerçek adının H.A. olduğu. Söke İlamat ve İnfaz Bürosu'nca iki hakaret, iki basit tehdit ve bir basit yaralama olmak üzere beş suçtan arandığı tespit edildi. Adliyeye sevk edilen A.A., H.A., E.Y. ve A.K., göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan tutuklandı.