Bursa'da bir işyerinde yapılan aramada sahte içki, uyuşturucu madde ve silah ve mühimmat ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Orhangazi ilçesi Karsak Mahallesinde faaliyet gösteren C.Y.’ye ait bir işletmede uyuşturucu madde ve silah ticareti yapıldığı bilgisi alındı. Alınan ihbar üzerine 01 Şubat 2015 tarihinde saat 02.00 sıralarında Bursa Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şube Müdürlükleri, Orhangazi Jandarma Komutanlığı ekipleri ve uyuşturucu madde arama köpeği ile işletmede arama yapıldı. Aramalar sonucunda; işletme içinde ve bahçesinde çeşitli yerlere gizlenmiş 10 gram kubar esrar, 2 adet çeşitli markalarda 9 mm çapında tabanca, 2 adet şarjör, 29 adet 9 mm çapında fişek, bahçeye saklanmış halde yerli ve yabancı 66 şişe alkollü içecek ele geçirildi.

Ele geçirilen içkilerin kontrollerinde sahte bandrollü oldukları, ayrıca çalışanlara ait kimlik bildirim listesinde adı olmadığı halde 7 Türk uyruklu kadının çalıştırıldığı tespit edildi.
Ayrıca işletmenin ‘içkili yer’ ruhsatının Orhangazi Belediye Başkanlığının 08 Aralık 2015 tarihli kararıyla iptal edildiği, ancak içki servis ve tüketiminin devam ettiği belirlendi. İşletme sahibi hakkında idari yaptırım uygulandı.

Ele geçirilen suç ve suç unsurlarına el konuldu. Ele geçen silahların B.S. isimli çalışan tarafından saklandığı tespit edildi. İşletme sahibi C.Y. ve B.S. hakkında yasal işlem başlatıldı.