Yasadışı yollarla Yunanistan’ın Kos adasına geçmek isteyen kaçakların teknesi Muğla’nın Bodrum ilçesinde battı. 1 kişinin cesedine ulaşılırken 10 kişi kurtarıldı, 2 kişi ise kayıp.

Turgutreis Mahallesi'nden gece saat 01.00 sıralarında denize açılarak Kos adasına kaçmak isteyen Suriye uyruklu 13 kişiyi taşıyan 4 metrelik fiber tekne, rüzgar nedeniyle alabora oldu. Teknede bulunan kaçaklar yaklaşık 10 saat boyunca denizde mahsur kaldı. Çatalada açıklarında turist taşıyan tekne kaptanları alabora olan tekneyi görünce olayı Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbarı alan Sahil Güvenlik ekipleri, olay yerine giderek boğulma üzere olan 10 kaçağı kurtardı. Denizde yapılan aramalar sonucunda kaptan olduğu öğrenilen 1 kişinin cesedine ulaşıldı, 2 kişinin ise kayıp olduğu öğrenildi. Bölgede denizden ve havadan arama çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan kurtarılan 10 kaçak ve ceset, Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Getirilen kaçaklardan bir kişi ise fenalaşması sonucunda Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.