Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapılan operasyonlar sonucu kanunsuz yollarla Yunanistan’ın Kos adasına gitmeye çalışan kaçaklara, denizden ve karadan geçit verilmedi. Tarihi Rum kilisesinde saklanan kaçaklar yakalandı.

Göçmen kaçakçığının son zamanlarda arttığı Bodrum’da, güvenlik güçleri tedbirleri arttırdı. Karadan ve denizden yapılan operasyonlarda, yaklaşık 100 kaçak yakalandı. Pakistan, Suriye ve Afganistan uyruklu olduğu öğrenilen kaçakların, denize açılmadan birkaç gün önceden Akyarlar mevkisinde bulunan terk edilmiş binalarda saklandığı ortaya çıktı. Jandarma ekipleri, gece boyunca Akyarlar sahilleri ve koylarında arama yaptı. Bir ihbarı da değerlendiren ekipler, Karaincir Koyu yakınlarında bulunan tarihi Rum kilisesine operasyon düzenledi. Kilisede, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40 kaçak yakalandı. Samanların içinde kötü şartlarda bulunan kaçaklar, savaştan kaçmak için Türkiye’ye geldiklerini belirtti. Afgan ve Pakistan uyruklu olduğu belirtilen kaçaklar, sağlık kontrolü ve diğer işlemlerinin ardından Yabancılar Şubesi'ne sevk edildi.

Bu arada gece boyunca karadan ve denizden yapılan operasyonlarda, açıkta şişme botla Kos adasına ilerleyen bir grup kaçağın görüntüsü de kameralara yansıdı.