Sahibinin elinden kaçan kurbanlık boğa, girdiği apartmanda bir kadını yaraladı.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta bir vatandaşın hayvan pazarından 6 bin liraya aldığı kurbanlık boğa, eve götürülürken sahibinin elinden kaçtı. Yaklaşık bir ton ağırlığındaki boğa, Hayrullah Mahallesi Kuddusi Baba Bulvarı'ndaki bir apartmana girdi.

Binadan çıkarken boğayı gören bir grup kadın, tekrar apartmanın içine kaçarak asansöre sığınmaya çalıştı. Boğa, bu sırada bir kadını boynuz darbeleriyle yaraladı.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, güvenlik çemberi oluşturarak vatandaşları apartman girişinden uzaklaştırdı. Belediye ekipleri ise binadan çıkartamadıkları boğayı apartmanın kapısına bağladı. Boğa, bu sırada boynuz darbeleriyle kapının camlarını kırdı.

Yaklaşık 2 saat süren uğraşın ardından kafasına çuval geçirilen boğa, apartman önüne getirilen traktöre iple bağlanarak binadan çıkartılabildi. Boğa, binadan çıkarıldıktan sonra da çevredekilere saldırmaya çalıştı.

Boğanın kaçtığı sırada pastanenin önünde oturduğunu belirten Hüseyin Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, boğanın darbelerine maruz kalmaktan son anda kurtulduklarını söyledi.

Gök, "Pastanenin önünde oturuyorduk. Boğa bir anda köşeden çıktı. Bize saldıracaktı duramadı ve içeriye girdi. Bir kadına vurdu ve yaraladı. Onu da hastaneye götürdüler. Durumunu bilemiyoruz. İki saattir bizleri uğraştırıyor” diye konuştu.

Öte yandan çevrede toplanan vatandaşlar tehlikeye aldırmadan öfkeli boğayı izledi. Vatandaşlar, zaman zaman belediye görevlilerine fikir vermeyi de ihmal etmediler.