Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde vatandaş tarafından araç kullanırken alkol aldığı ihbarı yapılan sürücü polisin 'dur' ikazına uymayarak kaçmaya başladı. Polisin durdurmak istediği sürücü, ekip aracına çarparak dururken, sürücünün daha önce karıştığı yaralama olayından arandığı için kaçtığı ortaya çıktı. Sürücü V.Ö.'nün yere düşen cep telefonunun kapağının altında da 1 gram toz esrar bulundu.

Olay ilçeye bağlı Devrek yol ayrımı mevkisinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre araç kullanırken alkol aldığı gerekçesi ile diğer araç sürücüleri tarafından ihbar edilen 78 SK 785 plakalı otomobil sürücüsü V.Ö. kendisini durdurmak isteyen polislerden kaçmaya başladı. Kepez'de başlayan kovalamaca Devrek yol ayrımında bekleyen trafik ekibinin aracın önüne geçmesi ve sürücü V.Ö.'nün ekip aracına çarpması ile son buldu. Otomobilde inen sürücü V.Ö. ve arkadaşı M.O., yapılan üst aramasının ardından otomobilde arama başladı. V.Ö.'nün kullandığı otomobilde çok sayıda bira şişesi bulunurken, yere düşen ve arka kapağı açılan telefonun içerisinden düştüğü iddia edilen kağıt parçasının içinden ise toz esrar maddesi çıktı.

Sürücü 'Bunun benden düştüğünü gördüler mi? Nereden biliyorlar bunun benim olduğunu. Ben bunu kullanmıyorum. Alkol aldık. O da arabada' diyerek esrarın kendisine ait olmadığını anlatmaya çalıştı. Polis ise 'Kağıt ağaçtan mı düştü. Karakola gider ifadeni verirsin' diyerek cevap verdi.

Otomobilde yapılan ince arama sonrasında tutulan tutanağın ardından otomobil Bağlık Polis Merkezine çekildi. Daha önce yaralama olayına karıştığı için polisten kaçan ve yapılan alkol testinde 109 promil alkollü çıkan sürücü V.Ö. ile arkadaşı M.O. ifadeleri alınmak üzere ve gerekli işlemler için Bağlık polis karakoluna götürüldü.