Cezayir'e gitmek içinTürk Hava Yolları'ndan (THY) bilet alan Djalel China, kaçırdığı uçağın körükten ayrıldığını görünce körük camlarını kırarak aprona atladı.

THY'ye ait TK1435 sefer sayılı yolcu uçağı ile Cezayir-Batna'ya gidecek olan Djalel China, Atatürk Havalimanı'na vaktinde gelemeyince uçağını kaçırdı. Edinilen bilgiye göre, China, uçağın kalkış vakti olan 10.38'de körükten ayrıldığını görmesi üzerine görevlilerin arasından koşarak 222 no'lu körüğün kapısını kırdı. Körüğün diğer ucuna da koşarak giden Cezayirli yolcu, körüğün ağzını kapatan emniyet kepengini de açarak aprona atladı. Uçağın peşinden bir süre koşan China, trafik görevlileri tarafından yakalandı.

Görevlilerce aprondan alınarak körük ağzına getirilen Cezayirli yolcu China, neden aprona atladığı sorularına "Ailem ve işim için" cevabını verdi. China, görevlilere acil olarak gitmesi gerektiğini söyleyince THY'nin aynı yöne gidecek başka uçağı olup olmadığı araştırıldı. Bugün aynı istikamete uçak bulunmadığı, ancak yarın gidebileceği belirtilince China, THY haricinde başka şirket olmasının da önemli olmadığını söyledi. Kırdığı körük kapı camının parasını ödeyeceğini belirten China, olay yerine gelen polis memurlarına teslim edildi.