Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü beldesi yakınlarında bulunan bir termik santraline dün PKK'lı grup tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, saldırıda bir güvenlik görevlisi yaralanmış, santralde çalışan 3 Çinli işçi PKK'lılar tarafından kaçırılmıştı.
Kaçırılan Çinli işçilerin bulunması ile ilgili bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi. Yaklaşık 400 Çinli işçinin çalıştığı termik santralde basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verilmiyor.
Öte yandan, roketli saldırı sonrası patlamayan bir roket mermisi, termik santralde kontrollü bir şekilde patlatıldı. 
TSK KAÇIRILAN ÇİNLİLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

TSK'dan, 24 Ağustos gecesi saat 21.00 sularında meydana gelen Çinli işçilerin kaçırılması olayıyla ilgili yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Şırnak/Silopi Görümlü beldesinde bulunan özel bir termik santraline roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan silahlı saldırı olayı esnasında, anılan santralde çalışan Çin uyruklu üç şahıs kaçırılmıştır. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nca 25 Ağustos 2014 günü, olay yerinde yapılan incelemede, patlamamış bir adet roketatar mühimmatı bulunmuştur. Mühimmat Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile bulunduğu yerde imha edilmiştir" denildi.