Kahramanmaraş E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler, kendileri için düzenlenen etkinlik, eğitim ve ıslah çalışmalarıyla yeniden topluma kazandırılıyor.

Mahkumlar, bir yandan hapis cezalarını çekerken, bir yandan da eğitim, eğlence, iş ve meslek kursları, okuma-yazma kursları, din ve vicdan eğitimleri, el sanatları ve sportif faaliyetleriyle geleceğe hazırlanıyor. Cezaevinde çeşitli kademelerde eğitim alan 311 kişi, kapalı kapılar arkasında olsalar da eğitimlerini cezaevi yönetimi sayesinde sürdürüyor.

Ceza İnfaz Kurumu öğretmeni Ejder Topal, kurumda düzenlenen belge dağıtımı ve moral günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, mahkumların eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin kamuoyuna duyurulması ve moral değerlerini yükseltmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Mahkumların topluma kazandırılması için çeşitli faaliyetlerin yürütüldüğünü dile getiren Topal, şunları söyledi:

"Kader mahkumlarımıza kurumumuzda eğitimden eğlenceye, spordan iş kurslarına kadar her alanda topluma kazandırma ve moral eğitimleri veriliyor. Burada 28 kişi okuma-yazma öğreniyor. 283 arkadaşımız da üniversite eğitimlerini sürdürüyor. İçlerinde kadın mahkumların da bulunduğu 274 kişi ise mesleki, sosyal ve kültürel kurslar alıyor. Bütün bunlar arkadaşlarımızın buradan çıktıklarında toplumla adaptasyonlarını sağlamak için yapılmaktadır."

Topal, istekli olan her hükümlüye Kur'an-ı Kerim ve din eğitimi, isteyenlere kitap temini ve tüm mahkumlara da spor yapma imkanı ile sportif turnuvalara katılma imkanını sağlandığını kaydetti.

- Mahkumlar konserde eğlendi

Ozan Nuri ve Neslihan Baltacı ile Sinan İşler'in konser verdiği etkinlikte, daha önceki yıllarda mahkumlara ücretsiz konser veren mahalli sanatçı İşler, bu sefer "kader mahkumu" olarak sahne aldı.

Söylediği "Bu benim babam" şarkısıyla mahkumları duygulandıran İşler, "Kader mahkumu olarak cezaevinde şarkıyı söylemek beni duygulandırdı. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah bir an önce buradan kurtarsın. İnşallah ben çıktıktan sonra da yine her zaman yanınızdayım" dedi.

Konserin ardından meslek edindirme ve eğitim kurslarını başarıyla bitiren mahkumlara sertifikaları verildi.

Etkinliğe, cumhuriyet savcısı Cengiz Kapusuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Kılınçkıran, Cezaevi Müdür Vekili Necip Cengiz ve infaz koruma memurları ile mahkumlar katıldı.