Kadıköy ve Ataşehir’de çok sayıda yol yoğun yağış nedeniyle trafiğe kapandı. Derelerin taşması üzerine dere boyundaki iş yerleri ve evler de zarar gördü, araçlar su altında kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da etkili olacak yağışların baskınlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Öğleden sonra başlayan ve İstanbul’da da etkisini gösteren yağışlar nedeniyle, özellikle Anadolu Yakası’nda su baskınları yaşandı. Kadıköy ve Ataşehir su baskınının en fazla olduğu ilçelerdi. Yenisahra’da ve Hasanpaşa’da çok sayıda araç suda mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri gelen ihbarlarda yetişmekte zorlandı. Derelerin taşması üzerine iş yerleri ve evlerde de zarar gördü. E-5 Karayolu’nda da su baskını nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Sürücüler yolda ilerlemekte zorlandı.

KÖPEK SUYA KAPILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Bu arada, Yenisahra’da dere kenarındaki bir gecekondunun önünde bağlı olan köpek, sele kapılmaktan son anda kurtuldu. Sağanak yağmur sonrası sel suları gecekondunun her yerini sardı. Evin önündeki bir tahtanın üzerine çıkan köpek, suya düşmemek için yoğun çaba sarf etti.