Türkiye'nin 5 kadın baro başkanı bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Osmaniye Barosu, Osmaniye Kadın Platformu Derneği tarafından organize edilen ve Özgecan Aslan yürüyüşünde bir araya geldi.

Kadınlara uygulanan şiddeti kınamak için eski belediye önünde toplanan grup ellerinde 'Kadın erkek elele şiddet güle güle', 'Haklı şiddet yoktur', Kadın umuttur' Kadına şiddete hayır' yazılı pankartlar ile Dr Ahmet Alkan Caddesi'nden eski hükumet binası önünde bulunan Atatürk Heykeline kadar yürüdü. Atatürk Anıtı önünde yapılan saygı duruşunda katılımcılar tarafından okunan İstiklal Marşın'dan sonra Atatürk Anıtı'na Osmaniye Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy tarafından çelenk konuldu.

Osmaniye Barosu adına basın açıklaması yapan ve Osmaniyeli kadın ve erkekler olarak bu şiddete taraf olmamak adına ve Atatürk'ün ve onun getirdiği Cumhuriyetin kendilerine tanımış olduğu insanca ve eşitçe yaşama hakkını en az erkekler kadar kullanacakları güne kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Av. Dilem Aksoy, "Bu yıl her zamankinden farklı olarak bu günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yada açıklama yapmayacağız burada.
Osmaniye'de 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz kadınlar günü yürüyüşüne 'kadının demokrasi yürüyüşü adını vermemiz Özgecanımızı kaybetmeden hemen önceydi. Ülkede yaşanan onca olumsuzluklara rağmen biz Türkiye'nin 6 kadın baro başkanı burada Osmaniyeli kadınlarımızın ev sahipliğinde bir araya gelip tüm ülkeye bir mesaj vermek istedik; birlik, beraberlik ve umuttu bu mesajın adı. Bu gün hep beraber kadınlar için eşitlik, özgürlük, demokrasi taleplerimizi dile getirip bir farkındalık ortaya koymaktı asıl hedefimiz. Ancak bugün geldiğimiz bu noktada Özgecanımıza ithaf ettiğimiz yürüyüşümüzün ardından biz kadınlar tüm insanların en doğal hakkı olan sadece yaşama hakkımızı istemek zorunda bırakıldık." dedi.

Özgecan Yürüşüne Osmaniye Vali Yardımcısı Osmaniye Vali Yardımcısı Alperen Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Sahavet Aslankurt, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, Sinop Baro Başkanı Hicran Kandemir, Tekirdağ Baro Başkan Vekili ve Kırıkkale Yeşim Oktar Varlı Türkiye 'nin kadın baro başkanlarının yanından Adana,Hatay, Mersin, Gaziantep ve Kilis Baro Başkanları katıldı.

Osmaniye Barosu, Osmaniye Kadın Platformu Derneğinin düzenlediği yürüşe Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, CHP ve MHP Kadın kolları ve Osmaniyedeki kadın sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.