Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı ve Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. 8 ülkeden gelen 8 bayan ressam 'Kadına Şiddet'i resmetti.

Ereğli'de Sanat Elçileri Derneği ve Ereğli Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen 1. Uluslararası Resim Çalıştayı açılışı gerçekleştirildi. 5-8 Mart tarihleri arasında yapılan çalıştayda ressamlar 'Kadına Şiddet'i resimlerle anlatmaya çalıştı.
Etkinlikler kapsamında İtalya Cam Museum, ‘Ben Kadınım Konulu Fotoğraf Sergisi’ne dünyaca ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Antonio Manfredi de katıldı. Çalıştay kapsamında dünyaca ünlü resim sanatçılarından Bulgaristan’dan Aynur Açıkgöz, Beyaz Rusya’dan Anna Buhovsova Belarus, Kosova’dan Dije Bllaca, Gürcistan’dan Maia Chyonia, Fransa’dan Snezana Milovanovic, Romanya’dan Dalila Özbay, Makedonya’dan Alma Idrızı ve Mısır’dan Lamia El Sayed’da canlı performans sergiledi.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sanat Elçileri Derneği Başkanı Ayşe Hindistan, çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Hindistan, "Biz Sanat Elçileri Derneği olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle günümüzde ezilen şiddet gören yaşamını yitiren tüm dünya kadınlarının yaşadıklarına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak adına Birinci Dünya Uluslararası Dünya Kadınlar Günü resim çalıştayı ve 'Ben kadınım' konulu resim sergisini huzurlarınıza sunuyoruz." dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da kadına şiddete dikkat çekti. Uysal, kadına şiddeti her zaman gündemde tutmak gerektiğini ifade ederek, "Kadına şiddeti sürekli işlememiz lazım. Ülkemizde ve dünyada hiçbir yerde kadına şiddeti kabullenemeyiz. Kabullenmememiz lazım. Bundan dolayı da sürekli olarak gündemde tutmamız lazım. Kadınlar bizlerin hayatının öznesidir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Davetliler sergiyi gezerken Bulgaristan'ı temsil eden Aynur Açıkgöz, amaçlarının kadının ikinci sınıf insan olarak görüldüğü Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınları anlatmak olduğunu ve bu konuda imkan sağlayan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Sergiye Mısır'dan katılan Lamia El Sayed'in yaptığı Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın Melek resmi ise davetlilerin büyük beğenisini kazandı.