Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin ortak protokolü gereği Bursa’da kadın çiftçilere yönelik Mart ayında düzenlenen eğitimlere katılan kadın çiftçilere belgeleri dağıtıldı.

Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi ve Akalan’da düzenlenen eğitimlere katılan 128 kadın çiftçiye belgeleri, düzenlenen törenle verildi. Kurslara katılan kadın çiftçilere kırsal yaşamda gereksinim duyacakları tarımsal üretim ve sosyal konularda eğitimler verildi. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerler belge almaya hak kazandı.

Törende konuşan Orhaneli ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, eğitimin önemine vurgu yaparak, "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu'? ayeti her iki cinse seslenmektedir. Üstelik; ‘İlim öğrenmek her erkek ve kadın Müslüman'a farzdır’ hadisi de bu konuda her iki cinsiyeti de mükellef tutmuştur. ‘Elbette sefil olursa kadın, alçalır beşer’ dizeleriyle Tevfik Fikret konunun önemine değinmiştir. Kadın çiftçilerimizin eğitimi bir ailenin temelini eğitip gelecek nesilleri eğitmek adına çıkılan bu yolda çok büyük önem arz etmektedir." dedi.

Orhaneli Kaymakamı Abdulhalim Can da kadınların eğitiminin önemine dikkat çekerken, kendilerinin de bu tür programlara ellerinden geldiğince destek olmaya çalışacaklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere protokol tarafından belgeleri takdim edildi.