Bafra Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası'nın birlikte düzenleyip, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirmeyi planladığı, Çarıkçılar Geçidi'nde (Akbank arkası) açılacak olan Kadın Emek Pazarı projesi ortaya çıkmaya başladı.

Kadın Emek Pazarı projesi kapsamında, pazar yerinde stant kuracakların belirlenmesi amacıyla Adnan Menderes Parkı'nda bir yemek yarışması düzenlendi. Yarışmada konuşan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri Başkanı Yasemin Murat Kınıkoğlu, "Bu proje ile siz Bafralı hanımların el emeği göz nuru ürünleri satışa sunulacak, bu satışla ürünlerinizi kazanca dönüştürürken hem boş vakitlerinizi değerlendirmiş hem de aile bütçenize katkı sağlamış olacaksınız." dedi.

Katılımcıların tuzlu, tatlı ve zeytinyağlılarla hünerlerini sergilediği yarışmada Çilekli Pasta ile Fatma Özdemir, Gevrekli Kurabiye ile Dilek Sönmez, Sultan Bohçası ile Nigar İşler birinciliği paylaştı. Yarışma bitiminde ise katılımcılara pazardaki stantların, Bafra Belediyesi tarafından yapılacağı ve iş önlüklerinin de yine Belediye tarafından temin edileceği duyuruldu.