Erzurum Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli emniyet amiri Aysel Yalta, kadınları şiddet ve olası saldırılara karşı uyararak, yanlarında biber gazı bulundurmaları ve tenhalarda tek başlarına gezmemelerini söyledi.

Merkez Yakutiye Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezince ortaklaşa düzenlenen, 'Anne Üniversitesi Projesi' kapsamında emniyet amiri Yalta, Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan'a ithaf edilen derste kadınlara kendilerini korumaları konusunda alınacak tedbirleri anlattı. Yalta, kadınlardan şiddetten ve saldırılardan kendilerini koruyabilmeleri için yanlarında biber gazı taşımaları tavsiyesinde bulundu.

Yalta, kadınlardan karşılaşabilecekleri fiziki saldırılara karşı yapmaları gerekenleri şöyle sıraladı: "Anneler, genç kızlar, kadınlarımız bir güvenlik tedbiri olarak mutlaka çantalarında biber gazı bulundursunlar. Yine kadınlar kişilere 1,5 metreden fazla yaklaşmamalılar ve bu mesafeden fazla kendilerine yaklaşılmasına izin vermemeliler. Tenhalarda gezmemeliler, tek başlarına kuytu köşelere gitmemeliler, tanımadıkları kişilere asla ama asla kapıyı açmamalılar. Bir de annelere şu uyarılarımız var; çocuklarınızın girdiği web sitelerini kontrol ediniz. Siz ve çocuklarınız sosyal medyayı fazla kullanmayın. Resimlerinizi paylaşmayın."