Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesini kınadı. TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, “Suçlulara en yüksek cezanın verilmesini istiyoruz” dedi.

Mersin’de Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesine bir kınama da TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’ndan geldi. TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özdemir, son dönemde kadına ve çocuğa karşı şiddetin artmasından dolayı derin üzüntü içinde olduklarını ifade etti. Özdemir, “Bursa Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri olarak, birer kadın, birer anne, birer kız evladı ve birer insan olarak savunmasız kadınların ve çocukların güven içinde yaşamasını istiyoruz. Canice katledilen Özgecan Aslan için içimiz yanıyor. Kadına ve çocuğa karşı yapılan istismar ve şiddetin gerekli cezayı almasını istiyoruz” diye konuştu.

Yargılamaların ivedilikle sonuçlanıp cezaların derhal uygulanmasını istediklerini belirten Özdemir, “Kadınlara, çocuklara ve savunmasız insanlara yapılan tüm suçların cezalarının emsal teşkil edecek şekilde uygulanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.