Siirt Belediyesi bünyesinde çalışan kadınlar tarafından kurulan Kadın Kurulu, çalışmalarına yapılan toplantı ile başladı.

Belediye encümen toplantı salonunda eğitim çalışmasının açılışını yapan Siirt Belediye Eş Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş, cinsiyet eşitsizliğinin bütün toplumlarda varlığını ciddi bir şekilde sürdürmeye devam ettiğini söyledi. Ateş, şöyle konuştu: "Biz de toplumumuzda yaşanan cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması amacıyla belediyemiz bünyesinde kurulan Kadın Kurulumuz, cinsiyet eşitsizliğine çözüm bulmak ve bu çözümleri projelendirerek hayata geçirmek için Berfin Kadın Danışma Merkezi iş birliği ile belediyemiz bünyesinde çalışan kadınlara yönelik bir eğitim programı hazırladık. Cinsiyet eşitsizliği toplumların barış, eşitlik ve özgürlükçü bir yaşam sürdüre bilmeleri için temel bir etkendir. Bir toplumda cinsiyetler arasında bir eşitlik söz konusu değilse o toplumda ciddi anlamda, baskı, sömürü ve eşitsizliğin göstergesidir. Bu anlamda kadınlar bir toplumda dışlanmış, ötekileştirilmiş, sosyal, kültürel ve değişik alanlara katılamıyorlarsa bu toplumda demokrasiden, eşitlikten ve özgürlükten bahis edilemez. Belediyemiz bu eşitsizliği ortadan kaldırmak amacıyla sosyal politikalar merkezine cinsiyet eşitliği politikasını oturttu. Belediye kadın kurulu olarak önümüze koyduğumuz en önemli çalışmaların başında gelen kadın eğitim çalışmasına öncelikle cinsiyet eşitsizliğini kendi çalışanlarımız arasında kaldırmak için belediyemizde çalışan kadınların katılımıyla bugün itibariye eğitim çalışmamıza başlamış durumdayız. İlk eğitim çalışmamız cinsiyet eşitsizliği konusunda farkındalık yaratmak olacaktır. ileriki süreçte kentimizde yaşayan kadınların yaşadıkları ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel, şiddet gibi sorunlara yönelik çözümler üreteceğiz."

Yapılan açılış konuşmasının ardından Berfin Kadın Danışma Merkezi çalışanı sosyolog Celile Ası Güneş, 'Kadın tarihi' konusunda sunum yaptı.