Atik ve Canlı'nın kokmaya başlaması nedeniyle bir kaç günlük olduğu sanılan cesetleri, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Aslen Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nden olan ve eşinden bir süre önce boşanan 2 kız çocuk babası Vedat Canlı'nın bir kaç gündür her zaman gittiği kahveye uğramaması ve telefonlarına cevap vermemesi üzerine arkadaşları durumdan şüphelendi. Arkadaşları durumu Canlı'nın Selçuk'ta yaşayan kızı Servet Tunçtan'a (27) bildirdi. Tunçtan, babasının çalıştığı Kurudağ Mevkisi'ndeki besi çiftliğinde de olmadığını öğrendi. Bunun üzerine Tunçtan, dün saat 23.00 sıralarında, polislerle babasının zaman zaman bahçesinin bakımını yaptığı 4 yıldır yanında çalıştığı patronu Sevinç Atik'in İsabey Mahallesi, 2032 Sokak'taki dubleks villasına gitti.

Çilingir yardımıyla içeri girildiğinde ağır bir kokunun geldiği fark edildi. Kokunun geldiği yatak odasına giren polisler, Canlı ve Almanya'daki eşinden bir süre önce boşandığı  belirtilen 2 kız çocuk annesi patronu Sevinç Atik'in yatakta çıplak halde cansız bedenleri ile karşılaştı.

Kokmuş olmasından bir kaç günlük olduğu sanılan cesetlerin üzerinde polis ve savcının yaptığı incelemede, herhangi bir kesici ve delici alet yarasına rastlanmadı. Olay yerindeki gerekli incelemelerin ardından Canlı ile Atik'in cesetleri, kesin ölüm nedenlerinin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.