Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazelerinin nasıl kaldırılacağına ilişkin program belli oldu. Bugün Paris makamlarından cenazeler, yakınları ve avukatları tarafından teslim alındı.

Adli Tıp'tan alınan cenazeler, Paris'in Villiers-Le-Bel banliyösüne getirildi. Burada saat 17.00'ye kadar kalacak cenazeler için tören düzenlenecek.

SAAT SAAT DİYARBAKIR'DAKİ PROGRAM

Cenazelerin Diyarbakır'a getirilmesinden sonraki program da saat saat belli oldu. 16 Ocak tarihindeki program şöyle:

20.35 : Üç cenaze, Diyarbakır Havaalalından alınacak.

21.30 : Cenazeler Bağlar Hastanesi'ne getirilip morga konulacak. Cenazeler sabaha kadar burada bekletilecek.

17 Ocak Perşembe günkü program ise şöyle:

09.30 : Cenazeler, gidecek bir ekip tarafından hastane morgundan alınacak.

11.00 : Üç cenaze halkın katılımı ile törenin yapılacağı Batıkent meydanına getirilecek.

HANGİ CENAZE NEREYE GÖNDERİLECEK?

Halkın katılımı ile yapılacak törenden sonra 3 cenaze 3 ayrı kente gönderilecek. Kahramanmaraş'a götürülecek olan Fidan Doğan'ın cenazesine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve İl Başkanı Zübeyde Zümrüt katılacak.

Mersin'e götürülecek olan Leyla Söylemez'in cenazesine BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş başkanlığında bir heyet, Sakine Cansız'ın Tunceli'ye (Dersim) götürülecek cenazesine de Aysel Tuğluk ile il ve ilçe örgütleri de eşlik edecek.

KIŞANAK'TAN PROVOKASYON OLMAZ ÇIKIŞI


BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, 3 PKK'lının öldürülmesinin başlatılan barış sürecini baltalamak için olduğuna dikkat çekerek, Kürt halkının yapılmak istenenleri boşa çıkaracak birikime sahip olduğunu söyledi.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de 3 arkadaşlarının katledilmesinin arkasında yatan emelleri fark ettiklerini ifade ederek, Diyarbakır halkının ve Kürt halkının arkadaşlarını bağrına basacağını ifade etti.

Ortaya atılan provokasyon iddialarıyla ilgili olarak Rotahaber'in sorularını cevaplayan Zübeyde Zümrüt, “Kürt halkı politize bir halktır. Sevincini de yasını da yaşayabilecek bilinçtedir” dedi. Zümrüt şöyle devam etti:

“Bu bir cenaze törenidir. Halkımız yasını tutacak. Habur'da sevincini yaşadı, burada yasını yaşayacak. Yarın ve Perşembe günü yapılacak katılımlar, yeni bir provokasyon değil, tam tersine sahip çıkarak yeni provokasyonların önüne geçmektir. Bunu herkes bilmelidir. Bunu kimse farklı bir mecraya çekmesin.”

BDP örgütünden 1000 dolayında kişinin cenaze törenlerinde görev yapacağını belirten, Zübeyde Zümrüt, dağıtılacak döviz ve atılacak sloganların da belirlendiğini, bunların da ölçülü olacağını söyledi. Zümrüt, “her kim olursa olsuntöreni sabote etmek isteyenlerin önüne geçeceğiz” dedi.