Tamamı kadınlardan oluşan yazar ve akademisyen heyeti İstanbul’dan Cizre’ye geldi. İlk olarak Cudi Mahallesinde bulunan taziye evini ziyaret eden kadınlar burada başsağlığında bulundu. Heyet daha sonra çatışmaların yoğun yaşandığı Nur Mahallesine gitti.

Nur Mahallesindeki kadınlarla konuşan heyet çatışma izlerini tek tek fotoğrafladı. Burada çalışmalarını bitiren heyet HDP ilçe başkanlığı önünde kısa bir açıklama yaptı. Bu düşmanlığın bitmesi için kendilerine çok büyük bir görev düştüğünü belirten Yazar Oya Baydar, “Cizre’ye gelmeden bildiğimizi sanıyorduk. Geldik bir şey bilmediğimizi anladık. Ne hissettin diye soracak olursanız, burası düşman orduları tarafından işgal edilmiş bir yere benziyor. Bir işgal, bir abluka ve yakılıp yıkılmış. Ben bunu gördüm. Bu düşmanlığın sona ermesi için bize çok görev düşüyor.” şeklinde konuştu.

Akademisyen Nesrin Nas da barışın önemine değinerek, “Buraya geldikten sonra barışın ne kadar değerli ve önemli olduğunu insan daha iyi kavrıyor. O yüzden biz buraya gelen tüm arkadaşlar hemen şimdi barış diyoruz. Ve Cizreliler de gördüğümüz konuştuğumuz çocuklarını kaybetmiş annelerin bile tek sözleri budur. Bize söyledikleri tek şey 'lütfen bu silahlar sussun. Lütfen bu topraklara barış tekrar egemen olsun, sizden sadece bunu istiyoruz' dediler." ifadelerini kullandı.