Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği Başkanı Ülkü Tolunay, Ankara’da 95 kişinin ölümü 246 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını kınadı. Tolunay, “İnsanlık bir kez daha öldü. Bu duruma sessiz kalamayız. Barışı yeniden kurmalıyız.” dedi.

Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda yapılması planlanan ‘Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi; Barış, Emek, Demokrasi Yürüyüşü’ öncesinde Ankara Tren Garı’nda 95 kişinin ölümü, 246 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan ‘canlı bomba’ saldırısına bir tepki de Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Avukat Ülkü Tolunay, “Ankara’da insanlık bir kez daha öldü.” diyerek, yapılan terör saldırısına tepki gösterdi.

Tolunay, “Ülkenin her köşesinden on binlerce insanın geleceği gün, yer ve saat bilindiği halde önlem alınmaması, öldürme kastı ile taammüden işlenmiş bir insanlık suçuna ortak olmaktır. Buna sessiz kalamayız. Kalmamalıyız. Benzer örnekleri çok yakın geçmişte yaşadık. Sadece ağladık. Bugün de ağlıyoruz. Yarın? Yarın ağlamamak için, insanlık için, barış için, herkesi ‘barış’ı korumaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kadını, erkeği, genci, yaşlısı, işsizi, işçisi ile herkesi, hep birlikte önyargısız ve nedensiz ‘barış’ı yeniden kurmaya çağırıyoruz.” diyerek kamuoyuna çağrıda da bulunan Ülkü Tolunay, açıklamasını şöyle tamamladı: “Çünkü barışın nedene ihtiyacı yoktur. Ölenler, bizim ‘barış’ hakkımız için canlarını verdiler. Yitirilen tüm canlar adına herkesi üstüne düşen görev ve sorumlulukla barış için bir dalga olmaya, bu kanı yok etmeye çağırıyoruz.”