Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı Mahmut Arıkan kadına verilen değer veren toplumların her zaman kazandığını söyledi. Toplum’daki kadının yerinin tartışılamaz olduğunu da belirten Arıkan; “çocuk doğar doğmaz güzel ahlakı ve yetiştirme yöntemlerini uygulayan kadınlarımızdır. Bizler memleket ve ülkemiz için çalışırken en büyük yardımcımız yine onlardır. Gözümüz arkada kalmaz, evlerimizde bizlerden daha çok çalışırlar.” diye konuştu.

Kadınların birer anne adayı olduğunu da belirten Arıkan Peygamber Efendimizin bir buyruğunu anımsatarak şöyle konuştu; “Peygamber Efendimiz (SAV), ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.’ Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur.
Bizim kadınlarımız hiçbir zaman toplumun dışına itilmemiştir. Kültürümüzde kadına, anneye, kız çocuklarına muhabbetin inancımızın asli görevi olduğunu görürsünüz. Kadın zerafettir, nezakettir. Bizim için anneye hürmet gösterildiği her gün kadınlar günüdür. Bizim için kız ve erkek çocukları masumdur. Bizim için erkek ve kadın eşrefi mahlukat olarak eşittir. 
8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onur duyduğumuz, ihtiyacımız olduğunda desteğini ve ilgisini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren bizi biz eden, sevgi ve şefkati karşılıksız fedakar kadınlarımızın, kadınlar gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım”