Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli bir polis memuru, iddiaya göre ‘dost hayatı’ yaşadığı bir kadın ile annesini öldürdü. Olayın ardından meslektaşlarını arayan polis, gelen ekibe teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre; Bursa Emniyet Müdürlüğü Hassas Koruma Şubesi’nde görevli Abbas Usta (41) ile ‘dost hayatı’ yaşadığı iddia edilen Sevda Uysal (42) arasında bir süredir yaşanan anlaşmazlık, şiddete dönüştü. Uysal polise ve savcılığa giderek Abbas Usta'nın kendisine şiddet uyguladığı yönünde şikayetçi oldu.

Bursa Valiliği önünde görevini ifade eden Abbas Usta, bugün 15.30 sıralarında Sevda Uysal ile annesi Ayşe Şahin (74)’e ait Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi 6. Çelik Sokak’ta bulunan tütüncü dükkanına geldi. Uysal ile tartışan Usta, beylik tabancısını çıkararak ateşledi. Silahının şarjörünü Uysal ile annesi Ayşe Şahin’in üzerine boşaltan polis memuru, daha sonra 155’i arayarak olayı anlatıp teslim olmak istediğini ifade etti.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ile 112 ekibi sevkedildi. Abbas Usta gelen polise teslim oldu. Gözaltına alınan Usta emniyete götürüldü. 112 ekipleri ise Uysal ile Şahin’i hayata döndürmek için uzun süre uğraş verdi. Ancak anne ile kız kurtarılamadı.

Olay yerini koruma çemberine alan polis güvenlik şeridi ile vatandaşların içeriye girmesine müsaade etmedi. Bu arada polis memuru Abbas Usta ile Sevda Uysal’ın eşlerinden boşandıkları ve bir süre önce evlilik planları yaptıkları belirtildi.