Adana'nın Kozan ilçesinde çoğu lise öğrencisi yaklaşık 500 kişi, Mersin’de hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için yürüyüş düzenleyerek, kadına şiddeti protesto etti. Sosyal medya aracılığıyla örgütlenerek çağrısı yapan yürüyüşe. CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) de destek verdi.

Türk Büyükleri Anıtı önünde toplanan grup, önce İstiklâl Marşı okudu. Ellerinde pankartlarla kadına yönelik şiddeti protesto eden grup, Göç Yolu'nda yürüyüş yaptı. "Kadına şiddete hayır", "Özgecan Aslan kalbimizdesin" pankartları açan protestocular, "Yasta değil, isyandayız", "Özgecan'a vuran eller kırılsın", "Erkek vuruyor, yargı koruyor", "Kadınız, varız, var olacağız" sloganları attı. "Kadınlar size Allah'ın emanetidir", "Sessiz kalma, suça ortak olma", "Kadın cinayetleri politiktir" yazılı dövizler de taşıyan gruba, evlerin pencerelerinden bazı vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüş, olaysız şekilde sona erdi.

Öte yandan AK Parti Kozan İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysun Saffet Sarıca, Özgecan Aslan ve Kozan’ın Karahamzalı mahallesinde öldürüldükten sonra uçurumdan atılan 51 yaşındaki Hatice Atıcı için Muhsin Yazıcoğlu Parkı'nda bir açıklama yaptı. Açıklamaya, AK Parti ve MHP milletvekili aday adaylarıyla ilçede faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi.