Malatya Demokratik Kadın Platformu tarafından 1 Mart’ta ‘Emek Sömürüsünde Kadının Yeri, Kadına Yönelik Şiddet Savaş ve Kadın’ konulu panel düzenlenecek.

Malatya Demokratik Kadın Platformu üyeleri, panel ile ilgili duyuru broşürlerini PTT önünde vatandaşlara dağıttı. Malatya Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Canan İşlek, her gün 5 kadının öldürüldüğü bir yılda, 8 Mart Kadınlar Günü’nü hüzünlü bir şekilde karşılamaya hazırlandıklarını belirtti. Kadınlar Günü çerçevesinde 1 Mart’ta panel düzenleyeceklerini anlatan İşlek, şunları söyledi:

“8 Mart yaklaşırken kadın iradesinden aldığımız bu güç ile erkek egemen düzene ve emek sömürüsüne, kapitalist düzende kadının metalaştırılmasına, tacize, tecavüze ve savaşa karşı mücadelemizi büyütüyoruz. Bugünden itibaren alanlara çıkıyoruz. Biz kadınlar yoksulluğu, işsizliği ve şiddetin her türlüsünü en ağır bir biçimde yaşamaya devam ettikçe alanlardan çıkmayacağız. Artık biliyoruz ki gün dayanışma günüdür. Bunun için başta tüm kadın arkadaşlarımızı ve halkımızı 1 Mart Pazar günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapacağımız panele ve 8 Mart’ta düzenleyeceğimiz mitinge bekliyoruz. Mitingimiz 12.00’de Emeksiz Kavşağında başlayacaktır.”

1 Mart’ta düzenlenecek panele gazeteci yazar Hüda Kaya, Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, Doç. Dr. Mihriban Şengül konuşmacı olarak katılacak.