Kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla Avukat Seza Serbest Olgun ve pedagog Melek Topaloğlu’nun başlattığı 'Hayır, hayır demektir - Nein heißt Nein' kampanyası Heilbronn’da büyük destek gördü. Özgecan cinayeti sonrası pedagog Melek Topaloğlu’nu arayarak hemen bu girişimi yapmaya karar verdiklerini belirten Avukat Seza Serbest Olgun, "İkimiz geçen yıl Alman Aile Bakanı’nın başlattığı kadına şiddete karşı bir etkinliği de desteklemiştik. Bu girişimlerimizden sonra kadınlardan birçok telefon ve mail aldık. Kadınlar kendi yaşadıklarını mail olarak bizlere yazıyorlar." diye konuştu.

Bu girişimlerinin desteklenmesi durumunda kadınların bizzat yaşadığı zorlukları anonim şeklinde onların müsaadesiyle yayınlamak istediklerini belirten Olgun, "Henüz bu kampanyanın başındayız. Biz gönüllü olarak kendi işlerimizin yanında bu kampanyayı yürütmeye çalışıyoruz. Hepimiz ciddi anlamda birlik olabilirsek bu oluşturduğumuz kıvılcımın devamını getirebiliriz." dedi.

Sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanyaya kısa sürede büyük katılım olduğunu belirten Olgun ve Topaloğlu kampanyanın başlamasının üzerinden yedi gün geçmiş olmasına rağmen 'Nein heißt Nein, hayır, hayır demek' sloganı ile katılan 700’den fazla kişinin 160 farklı sloganı da açılan sosyal medya hesabına koyduklarını dile getirdi. Kampanya çerçevesinde yapılan basın açıklamasında kadınların toplumda karşılaştığı zorlukların sadece cinsiyet yaklaşımından kaynaklanmadığı, kadınların her alanda kendilerini kanıtlamak zorunda bırakıldıklarına dikkat çekildi.