Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun,  İlçe Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde, projenin eşinden ayrılan ve eşi vefat eden kadınların tekstil konusunda verilecek eğitimlerle meslek sahibi olmalarının hedeflendiğini söyledi.

Bayanların aldıkları belgelerle gelirlerini kendilerinin kazanacağını işaret eden Akkoyun, bu kazanımlarla da üreterek toplumda daha aktif rol oynayacaklarını belirtti.

Amaçlarının SYDV aracılığıyla belge alan bayanların evlerinde birer atölye kurmak olduğunu ifade eden Akkoyun, şunları kaydetti: "Bu atölyeler dikiş makinası, overlok makinası ve ütü başlığı altında arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Kaynak temininden sonra bu belgeleri alan bayanlarımızın evlerinde birer küçük atölyede kuracağız. Aynı zamanda da bu makinalarla ürettikleri ürünlerin satışında da yine vakfımız aktif rol alacak."

- Kursiyerlerin çocukları için kreş

Eğitime gelen kadınların çocuklarına da kreş fırsatı verildiğini vurgulayan Akkoyun, "Buraya gelen bayanlarımız çocuklarını kurs süresince o kreşte emin ellerde tutulduğunu görünce daha rahat bir şekilde kursa geldiler. Buda diğer kurslardan farklı olan bir özellik" dedi.

Akkoyun, İŞKUR tarafından kadınlara günlük 20 lira ücret verilerek kursun sürekliliğinin sağlandığını, bunun da vatandaşları yardımdan öte kendi üretip kendi çalışıp kendilerinin kazanmasını sağladığını sözlerine ekledi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Yalçınöz ise 352 saat süren kursa 13 kursiyerin katıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından, 13 kursiyere sertifikaları verildi.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Murat Küçük, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Özcan ve ilgililer katıldı.