Türkoğlu Kaymakamlığı Kadın Akademisi Başkanlığı, İsrail'in saldırıları nedeniyle zor durumda kalan Gazzeliler için ilaç kampanyası başlattı.

Kaymakam Serdar Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akademi olarak başlattıkları "Gazze'ye İlaç Ol" kampanyasıyla toplanan ilaçların İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla  Gazze'ye ulaştıracağını belirtti.

Kartal, akademi yönetimince başlatılan kampanyaya gösterilen ilginin son derece sevindirici olduğunu ifade ederek, desteğin artarak sürmesini istedi.

Kadın Akademisi Başkanı Aysun Kadifeci ise son günlerde Gazze'de yaşanan olayların insanlık dışı olduğuna dikkati çekti.

"Medyada çıkan haberleri içimiz burkularak izliyoruz" diyen Kadifeci, şunları kaydetti:

"Bir kadın ve anne olarak oradaki kadınların ve çocukların yaşadıklarını düşündükçe ne yediğimiz yemek ne içtiğimiz su ne de yaşadığımız hayat içimize siniyor. Kadın akademisi olarak arkadaşlarımızla olayları değerlendirirken üyelerimizden bir kişi kampanya teklifinde bulundu ve Gazze için tıbbi malzeme ve ilaç konusunda bir kampanya başlatmaya karar verdik. Kimbilir belki topladığımız ilaçlardan birisi bir çocuğun hayatını kurtarır belki de o çocuk dünyaya barışı getirecek."