Adana Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir dizi etkinlik düzenledi. Parti, sendika, derneklerin destek verdiği organizasyonda Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu’nun önünde toplanan kadın grubu, ellerindeki pankart ve dövizlerle sloganlar atarak, İstasyon Meydanı’na kadar yürüdü. Polisin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı yürüyüş nedeniyle bazı güzergâhlar trafiğe kapandı. Davul, düdük, zılgıt ve alkışlarla renkli görüntülere sahne olan aktivitede katılımcılar güneşli bir bahar gününde keyifli dakikalar geçirdi. Meydanda kurulan platformda ise sağlanamayan elektrik bağlantısı gerekçesiyle programda bazı aksamalar yaşandı.

Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, elektrik bağlantısı sebebiyle istedikleri kutlamaları gerçekleştiremediklerini ileri sürdü. Ayna, “Bu koşullarda yapmak istediğimiz konuşmayı yapamıyoruz. Çünkü her yere sesimizi ulaştıramıyoruz.” dedi. Elektriğin arızalı olmasının doğal bir şey olduğunu, fakat bu sorunu gidermek için gelen ekiplerin ‘şu kablonuz yok demesinin’ işin samimiyetini ortaya koyduğunu savunan Ayna, “Koskocaman bir elektrik şirketi (alana) gelip, ‘kablo yok’ diyor. Bu (etkinliği) yaptırtmamanın göstergesidir. Arızayı tamire gelenler kablo yokluğundan şikayet ediyor. Böyle bir şey olabilir. Ve yapmak için 5 bin lira talep ediyorlar. Bu kamu işidir. Kesinlikle bu mitingin sabote edilmesi için yapılmıştır. Kadınların özgürlüğü haykırmalarını engellemek için yapılmıştır.” iddiasında bulundu.

Adana Kadın Platformu adına konuşan Sevil Aracı ise mitingde dağıtım şirketinden kaynaklanan problem nedeni ile elektrik tertibatının kurulamadığını ve planlanan etkinliklerin birçoğunun gerçekleştirilemediğini öne sürdü. Etkinliğe çağırılan sanatçıların sahneye çıkamadığını belirten Aracı, mağduriyete neden olan dağıtım şirketti hakkında gerekli yasal girişimlerde bulunacaklarını duyurdu.Kısa tutulan konuşmalar sonrası meydanda bir süre türküler söyleyip, halay çeken kadınlar daha sonra dağıldı.