Bursa Barosu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kadına şiddet filmle anlatıldı. Yapılın basın açıklamasının ardından ‘Adalet’in Bir Günü’ adlı kısa film gösterimi izlendi. Bursa Baro Başkanı Av. Ekrem Demiröz ve baro üyesi avukatların katıldığı etkinlikte kadına yönelik şiddet gözler önüne serildi.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ KALDIRILMALI

Bursa Barosu BAOB hizmet binasında düzenlenen etkinlikte konuşan Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Suna Soydaş, “Dünya Kadınlar Günü, kadınların eşit işe eşit ücret ve günde 8 saat çalışma ve doğurma izni talepleri ile 1857 yılında başlattıkları eşitlik mücadelesinde hakları uğruna can verdikleri bir gündür. Günümüzde 8 Martlar kadın sorularına çözüm önerileri, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi istemlerinin dile getirildiği gündür. 8 Mart dolayısıyla tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için öneri ve taleplerimiz şunlardır; imzalanmış olan uluslararası sözleşmelerin yaşama geçirilmesi, başbakanlık genelgesi gibi tüm hukuksal düzenlemeler köklü yapısal çözümler üretilmesi beklenmeden uygulamaya konulmalı. Kadına yönelik şiddet davalarında uygulanan ‘haksız tahrik indirimleri’ kaldırılmalı. Şiddet gören, ölümle tehdit edilen kadınların tüm yasal hakları kullanılması sağlanması kadınlara yönelik her türlü düzenleme kadınların ve kadın örgütlerinin görüşü alınarak yapılması, sivil toplum kuruluşlarının talepleri karşılanmalı, çalışmalarına destek verilmelidir.” şeklinde konuştu.

Gösterilen kısa film yapımcısı Av. Okan Gökalp ise çektikleri kısa filme kadına yönelik şiddeti konu aldıklarını belirterek, “Adaletin bir günü isimli kısa filmi çektik. Malum Türkiye’nin gündemini meşgul eden kadına yönelik şiddeti göstermek istedik.” dedi.