8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yüzlerce kişi, kadına şiddeti kınamak ve kadınlara destek vermek amacıyla bisiklet turuna çıktı. Beşiktaş’ta toplanan vatandaşlar, Boğaziçi Köprüsü'nden Anadolu yakasına geçti.

İstanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü tarafından düzenlenen bisiklet turu için yüzlerce bisikletçi sabah saatlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı önünde bir araya geldi. Bisikletçiler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadına yönelik şiddeti kınamak ve kadınlara destek vermek amacıyla bisiklet turuna çıktı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da bisikletiyle tura çıkarak kadınlara destek verdi. Yoğun rüzgara ve soğuğa aldırmayan bisikletçilere trafik polisleri eskortluk yaptı.

Organizasyonla ilgili konuşan Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar, “Çağdaş dünyaya dair yolculuğun aziz Atatürk’ün yeşerttiği değerlerin daha ileriye taşınması, kadının sosyal ve ekonomik hayata daha fazla girmesiyle olur. Siz bakmayın artmış falan değil, geçmişte de vardı bunlar. Ama kapalı toplumlarda bunlar ortaya çıkmıyor. Artık iletişim kanalları çok açık. Kadın eskiden susuyordu, evinde sosyal yaşama giremiyordu, kapalı yapıda kalıyordu. Kadının daha iyi eğitim alması öğrenimine devam edebilmesi, bilinçlenmesi emin olunuz ki bizim çağdaş dünyaya dair yolculuğumuzun en önemli odak noktasıdır. Kadın iyi eğitim aldığı sürece ister başörtülü olsun hangi kültürden hangi inançtan gelirse gelsin emin olunuz ki birey olmanın anlamını daha iyi kavrar.” dedi.

İleride daha büyük organizasyonlar düzenlemek istediklerini belirten İstanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü üyesi Irmak Yasa, “Çok heyecanlıyız bizim için önemli bir gün. 8 Mart dünya kadınlar günü. Bu dönemde artan kadına şiddet olaylarından dolayı biz bir farkındalık yaratmak istedik. Ve bunu en iyi yaptığımız şeyi bisiklete binerek pedallayarak yapmak istedik. Umarım bu mesajımız çok insana yayılır.” diye konuştu.

Bisikletiyle tura katılan bir kadın, “Tüm kadınların gününü kutluyorum. Elimizden gelen şu an pedallamak ben de şu an bunun için buradayaım.” dedi.

Kadınlara destek olmak için tura katıldığını söyleyen Yaşar Koçak ise “Değerli kadınlarımızın kadınlar gününü kutlamak açısından ve kadınlara yönelik şiddete tepki açısından kadınlara destek için bu yaşıma rağmen destek için buradayım.” şeklinde konuştu. Beşiktaş’tan başlayan bisiklet turu, Kadıköy'de son bulacak.