Beyoğlu’nda, Halkevci Kadınlar üyesi bir grup kadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da katıldığı KADEM’in düzenlediği konferansı protesto etti. KADEM ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atan eylemciler, protestonun ardından olaysız dağıldı.

Öğle saatlerinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü önüne gelen eylemciler, KADEM tarafından düzenlenen ve Sümeyye Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımcı olarak yer aldığı ‘Toplumsal Cinsiyet Adaleti Konferansı’ isimli programı protesto etti. Ellerinde ‘Eşitiz biz varız’, ‘Kadın düşmanı saltanatı yıkacağız’, ‘Eşitlik yok adalet var’ eklinde pankart ve dözvizler taşıyan grup, KADEM ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine slogan attı. Protestonun ardından grup basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Yasemin Çakıcı, “Taciz, şiddet, tecavüz ve gerici saldırılar altında hayatlarımız kuşatılıyor. Yıllar içinde kadın mücadelesiyle elde edilen kazanımlara ve haklara göz diken AKP, toplumsal yaşamı kadınların bedenlerini ve emeklerini denetim altına alarak dönüştürmeyi hedefliyor. Biz kadınlar yıllarca eşitlik için mücadele ederken AKP doğrudan kendisinin yönettiği sözde kadın örgütleriyle eşitlik yok adalet var diyor. Kadın erkeğin tamamlayıcısıdır diyen AKP’ye göre kadınlar, yardıma muhtaç, eksik insanlar onlara göre erkekler kadınlardan üstün olduğu için adalet dağıtıcılarıdır. Biz biliyoruz; eşitlik olmadan adalet olmaz.” dedi.

Grup, açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlarla ilgili yaptığı açıklamalarının yazılı olduğu küçük kağıtları polislere doğru attı. Bir süre slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.