Aktif Eğitim-Sen Kadın Kolları Amasya Temsilcisi Hüsniye Kabacı, son zamanlarda kadın cinayetlerinin, kadınlara yönelik şiddetin ve tacizlerin arttığını belirterek, kadınları korumaya yönelik önlemlerin acilen alınması gerektiğini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üyeleri ile kahvaltılı programda bir araya gelen Kabacı, Aktif Eğitim-Sen’in yenilikçi, gelişime ve değişime açık olduğunu, eğitimin tüm paydaşlarını bir arada tutmak için canla başla çalıştıklarını ifade etti. Hedeflerinin Türkiye genelinde bulunan bütün eğitimcileri ötekileştirmeden Aktif Eğitimciler Sendikası çatısı altında buluşturmak olduğunu kaydeden Kabacı, “Bu hedeflerimize ulaşabilmek için de bayan üyelerimizin aktif katkısının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Sendikamız kadına hak ettiği değeri vermekte ve verilmesini de sonuna kadar savunmaktadır. Günümüzde kadınların sosyal, iktisadi ve adli sorunlar başta olmak üzere her alanda önemli sorunları olduğu açıkça görülmektedir. Kadın cinayetlerinin, kadınlara yönelik şiddet ve tacizlerin arttığı bugünlerde, kadınları korumaya yönelik önlemlerin alınması, kadın haklarının sözde kalmayarak hayata geçirilmesi gerekmektedir. Toplumun özünü oluşturan kadınlarımızın iyi bir eğitim almaları, siyasi ve sosyal hayata etkin olarak katılmaları, iktisadi yönden desteklenmeleri gerekir.” dedi.

“KADINA DEĞERİN VERİLMEDİĞİ TOPLUMLARIN GELİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Kadınların toplumu oluşturan en önemli halkası olduğunu vurgulayan Kabacı, “Kadının katılmadığı, yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Bir bayanın içinde bulunduğu toplum medenidir, ileridir, üretkendir. Kadın ve erkek bir bütündür. Biri olmadan diğeri de olmaz. Kadına gereken değerin verilmediği toplumların gelişmesinin mümkün olmadığını, o toplumun fertlerinin güven ve huzur içerisinde yaşayamadığını tarih bize göstermektedir. Aktif Eğitim Sen olarak, kadın konusuna dar bir bakış açısıyla değil, kadınların sosyal, kültürel, iktisadi, hukuki her türlü sorununa çözüm bulacak bir anlayışla yaklaşmaktayız. Kadının hayatın her yerinde hak ettiği değere ulaştığı bir toplum olabilmemiz için yapılması gerekenlerden geri durmayacağımızı herkesin bilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.