25 Kasım 2014 tarihinde Şırnak'ın Silopi ilçesi ve Mardin'in Mazıdağı ilçesinde ”˜kadına şiddete hayır' eylemi yapan HDP'li bir grup, çarşaf giydirdikleri kadınları zincirleyerek erkeklerin kölesi gibi göstermeye çalışılmıştı. Yapılan eylem bölgede yaşayan birçok vatandaşın tepkisini çekmişti. Bugün de Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, HDP'lilerin eylemini kınadı. 
    
    Kitle adına açıklama yapan Fatma Gül, burada toplanma sebeplerinin HDP/PKK tarafından 25 Kasım'da Silopi ve Mazıdağ caddelerinde kadına şiddete hayır konulu kitlesel basın açıklamasıyla sergilediği bir teatral sahne nedeni olduğunu söyledi. Çarşaf ve tesettürün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu söyleyen Fatma Gül, "İslam ve İslam'ın mukaddesatlarına her platform ve ortamda açık ve dolaylı olarak saldıran sözde kadın özgürlüğü ve hakları savunucusu olduklarını ifade eden ahlak ve edepten yoksun namus ve hayadan nasibini almamış; Amerikan'ın maşası olan HDP/PKK ve uzantılarının İslam'ın mukaddesatı olan örtünmenin en önemli göstergesi olan çarşafa karşı sergilediği şeytanı sahnede 'Çarşafın kölelik işareti olduğunu, çarşaflıların aşağılık olduğu vurgusunu çarşaflı kadın rolünde çarşaflıların zincire vurulmasıyla gösterildi' ve aynı gün Van'da 'Toplumsal kabustur namus' yazılı afişlerin Van'ın işlek caddelerine asılması dine ve İslami şiarlara düşmanlıkta ne derece şirret olduklarını gözler önüne sermektedir. Kemalist zorbaların çarşafı yasakladığı dönemlerde bile çarşaflılarına hakaret edilmesin diye yıllarca evden çıkmayan Kürt kadını, tarih boyunca namusları ve dinlerine olan bağlılıklarıyla yaşamış ve bilinmişlerdir. Cumhuriyet rejimi yıllarca bütün baskı ve taktikleriyle bu iftihar kalelerinden Kürt kadınına erişemedi, darbe vuramadı, belki kısmen etkileyebildi. Fakat maalesef bugün, dünya küfür sisteminin piyonu ve maşası olan HDP, Kürt kadınını Kürt erkeğinin eliyle vuruyor, hayasızlaştırıyor, tesettürden, terbiye ve iffetten, İslami kimlikten uzaklaştırıyor. Her gün bir hile ve komplo ile Kürt kadınının bir değerini ayaklar altına alıyor ve Kürt kadınını sapkın ideolojilere kurban ediyor." dedi.
    
    Basın açıklaması yapıladığı esnada zaman zaman tekbir getirildi. 'Tesettüre uzanan eller kırılsın', 'PKK şaşırma sabrımızı taşıma' şeklinde sloganlar atıldı. 

    Basın açıklamasından sonra kalabalık sessizce dağıldı.