Galatasaray meydanında basın açıklaması yapmak isteyen Özgür Kadın Kongresi isimli gruba, polis izin vermedi. Grup kadın çevik kuvvet eşliğinde bölgeden uzaklaştırıldı. Sloganlar atarak ilerleyen kadınlar, HDP İstanbul İl Başkanlığı önünde açıklama yaptı.

Özgür Kadınlar Kongresi isimli grup, basın açıklaması yapmak için Galatasaray meydanında toplandı. Kadın çevik kuvvet ekipleri bölgeye gelerek güvenlik önlemi aldı. Polis güvenlik gerekçesiyle basın açıklaması için izin vermedi. Çevik kuvvet uzaklaştırırken grup, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ şeklinde slogan attı. Bir süre direnen grup, açıklama için HDP İstanbul İl Başkanlığı’nın önüne geçti.

HDP eski milletvekili Sebahat Tuncel, Özgür Kadın Kongresi’nin yaşanan gelişmelere ilişkin sesini duyurmak ‘savaşa hayır’ demek için bir toplantı çağrısı yaptığını aktardı. Bu toplantı çağrısının güvenlik gerekçesiyle kadınların Galatasaray meydanına bırakılmadığını söyleyen Tuncel, “Biz sadece bölgede güvenlikli bölgeler oluşturulduğunu düşünüyorduk. Aslında belli ki Galatasaray Lisesi de güvenli bölge haline getirilmiş. Demokrasi için, halkların kardeşliği için çözüm için ses çıkaranlar bu bölgede sesini çıkaramıyorlar. Faşistler, savaş çığırtkanları at koşturabiliyorlar. Bizim için meydanın neresi olduğu önemli değil. Önemli olan bulunduğumuz her yerde savaşa hayır demektir. Türkiye çok ciddi bir süreçten geçiyor. Savaş yaşanıyor. Bu savaşı artık Türkiye halklarının görmesi gerekiyor.” dedi.