Eğitim gönüllüsü Kadir Has’ın adına verilen, ‘Kadir Has Ödülleri’ sahiplerini buldu. Toplum, siyaset ve ekonomi alanındaki ‘Üstün Başarı Ödülü’nün sahibi Prof. Dr. Şerif Mardin oldu. ‘Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’ne ise Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şener Aktürk layık görüldü.

Ölümünün 8. yılında anılan Kadir Has adına verilen ödüller 11. yılında sahiplerini buldu. Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has ve rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has, gazeteci yazar Taha Akyol, Fehmi Koru, Doğan Hızlan, öğretim üyeleri, öğrenciler, Has Ailesi ve iş dünyasından bazı kişiler katıldı.

Üstün Başarı Ödülü’nü alan Prof. Dr. Şerif Mardin, din sosyolojisi; siyaset sosyolojisi; tarihsel sosyoloji, Osmanlı İmparatorluğu, Osmanlı dönemi entelektüel tarihi alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülen Doç. Dr. Şener Aktürk ise, uluslararası akademik çalışmalarıyla tanınıyor.

Üstün Başarı Ödülü verilen Mardin’e 20 bin dolar ve berat takdim edilirken, Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’nün sahibi Aktürk’e 10 bin dolar ve berat verildi.

Kadir Has’ın en büyük ve önemli eseri olarak gördüğü Kadir Has Üniversitesi’nin emin ve kararlı adımlarla devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Üniversitemiz, kuruluşunun 18. yılında, 5 binden fazla öğrencisi ile her geçen gün başarılarını artırmakta ve hedeflerini yükseltmektedir. Üniversitemiz, başarıları ödüllendirmenin genel olarak zayıf kaldığı ülkemizde, ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atmış, Türkiye’nin ve uluslararası toplumun gelişimine katkıda bulunmuş kişi ve kurumlarını ödüllendirerek desteklemeyi amaçlamaktadır.” dedi.