Hizmet Hareketi'ne yönelik örgüt iddiaları ile ilgili açılan davanın görülmesine devam edildi. Sanık Kadir İnan, savcılık sırasında verdiği ifade kendisinin yönlendirildiğini ve tutanağa geçirilen bazı ifadeleri kendisinin söylemediğini kaydetti.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Seyit Akşit ile tutuksuz sanıklar Kadir İnan, Nebil Ark, Durak Yiğit, Ömer Aydın ve avukatları katıldı. Mahkemede ifade veren ve örgüt üyeliği haricinde diğer suçlamalardan yargılanan sanık Kadir İnan, savcılık ifadesini okumadığını söyledi. Savcılık ifadesinde avukatının yanında olmadığını ve bir emniyet amirinin de yer aldığı sırada ifade verdiğini aktaran İnan, “Yönlendirmeler oluyordu. Yasalara göre mi? İnsan vicdanına göre mi cevap vereyim?” dedi. Savcıya verdiği ifadesindeki bazı bölümleri kendisinin söylemediğini vurgulayan İnan, “Emniyet amiri bana ‘Seyit Akşit’in avukatı sana ulaşırsa bana haber ver’ dedi.” şeklinde konuştu.

Örgüt liderliğinden yargılanan Nebil Ark ise diğer sanıkları tanımadığını ve sanıklarla hiç görüşme yapmadığını dile getirdi. Duruşmalar boyunca diğer sanıklar tarafından ismin söylenmediğini aktaran Nebil Ark niye yargılandığını anlamadığını kaydetti.

Avukatların taleplerinin ardından ara kararlarını açıklamayan mahkeme tutuklu sanık Seyit Akşit’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık ifadelerini yönlendirdiği söylenen emniyet amirinin tanık olarak dinlenme talebini reddeden mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.