Fethullah Gülen’in Avukatı Nurullah Albayrak, Kadir Mısıroğlu tarafından hazırlanılan ve bedava dağıtılan kitabı nedeni ile, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve iftira suçundan' Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet başvurusunda bulunulduğunu bildirdi. Albayrak, ayrıca, manevi tazminat davası açılarak Türk Medeni Kanunu gereğince bu yayından elde edilen gelirlerin Kadir Mısıroğlu’ndan alınarak yardım kuruluşlarına ödenmesinin talep edildiğini vurguladı.

Avukat Nurullah Albayrak yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde değişik il ve ilçelerde, Kadir Mısıroğlu tarafından hazırlanılan kitabın sokaklarda ve mitinglerde dağıtıldığı, gece yarıların da ise evlerin kapılarına üçer beşer adet konulduğu bilgileri geldiğine işaret etti. Albayrak, şu ifadeleri kullandı: “Anlaşılan, iftiraları mahkeme kararlarıyla tescilli Kadir Mısıroğlu’nun halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek amacıyla hazırlanmış olduğu iftira ve nefret müsveddesi bu kitap siyasi arenada siyaset malzemesi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Diyaloğa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde farklı inanç sahibi kişi ve kültürler ile hoşgörü ve barış temelinde bir araya gelinmesinin, kelimeler cımbızlanarak İslam dinine aykırı bir durum gibi yansıtılması bile kin ve nefret dilinin ne kadar yaygınlaştığını ve alenileştiğini göstermektedir.”

'İFTİRALARI TESCİLLİ KİŞİLER TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLAN BU İFTİRA MÜSVEDDESİ'

“Yalan ve iftiradan uzak bir siyaset beklentisi bu zihniyet sahipleri tarafından hazırlanılan ya da hazırlatılan iftira ve nefret söylemleri ile boşa çıkartılmaktadır.” diyen Albayrak, şunları kaydetti: “Bir oy uğruna, toplumda var olan kin ve nefreti artırmaktan çekinmeyenler ve kin ve nefret ortamından menfaat devşirmek isteyenler elbet istedikleri amaca ulaşamayacaktır. İftiraları tescilli kişiler tarafından hazırlanmış olan bu iftira müsveddesi hakkında, Cumhuriyet Savcılığına halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve iftira suçundan şikayet başvurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, tescilli iftiralar nedeniyle manevi tazminat davası açılarak Türk Medeni Kanunu gereğince bu yayından elde edilen gelirlerin de Kadir Mısıroğlu’ndan alınarak yardım kuruluşlarına ödenmesi talep edilmiştir.”