Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleşen boğa güreşleri başladı. Festivalin ilk gününde 3 kategoride güreşler yapıldı. Deste, Ayak, Küçükorta kategorileri kapsamında 31 boğa güreşti.

Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylaları Koruma Derneği'nin düzenlediği güreşlere Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip ve çok sayıda boğasever vatandaş katıldı.

İlk gün güreşlerinde Deste kategorisi 0-380 kg, Ayak 381-430 kg küçük orta ise 431-500 kg aralarında yapılırken, güreşlerde 14 hakem görev aldı. Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen ve iki gün sürecek güreşlerin ilk gününde 31 boğanın katılımıyla deste, ayak ve küçükorta kategorilerinde güreşler yapıldı. Çok sayıda kişinin ilgiyle izlediği ve renkli görüntülere sahne olan güreşlerde, Deste, Ayak, Küçükorta kategorilerinde birinci olan boğa sahiplerine toplam 14 bin lira ödül verildi. Festival kapsamında yarın büyükorta, başaltı ve baş kategorilerinde güreşler ise yarın devam edecek.