Artvin'in Kafkasör mevkiinde düzenlenen Türkiye'nin yanı sıra İran, Azerbaycan ve Gürcistan'dan da aralarında bulunduğu 38 ekibin katıldığı yarışlarda, renkli görüntüler oluştu.

Artvin merkeze 7 km mesafede bulunan Kafkasör mevkiinde bu yıl 3.'sü düzenlenen yarışların, bugünkü bölümünde 'S1', 'S2' ve 'genel klasman' olmak üzere, araçların motor gücüne göre sıralandığı 3 ayrı kategoride yarışlar yapıldı.Yarışmanın 2. gününde erkek pilotlar yarışırken, 900 metre uzunluğundaki parkurda gerçekleştirilen yarışlarda, yarışçılar lastik geçişi, derin mezar, sıralı tümsek, çapraz çukurun da aralarında olduğu 18 kapıdan geçerek derece elde etmeye çalıştı. Özelikle derin mezarda zor anlar yaşanan yarışlar, seyirciler tarafından da ilgiyle izlendi.

Yarışların 2. gününde S1 ve S2 kategorisi yarışları ve genel klasman yarışları gerçekleşecek. Yarışlarda S1 klasmanında 2500 cc ve altındaki motorlu araçlar, S2 klasman ise 2501 cc ve üstü motorlu araçlar olmak üzere 2 kategoride yapıldı. Öte yandan yarışlarda en iyi pilot ve en çılgın pilot ödülleri de sahiplerini buldu.
Yarışmalarında ise S1 kategorisinde 26 ekip mücadele ederken, S2 kategorisinde 12 ekip yer aldı. Yarışları Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ve çok sayıda vatandaş heyecanla izledi.

Off-Road oyunlarının S1 klasmanında yarışları sırasında 21 kapı numaralı Ergün Erdağ kopilotu eşliğinde yarışan sürücü Emrah İlbeyi hızlı girdiği çamur hendeğinde hızını alamayıp aracın kontrolünü kaybederek takla attı. Hemen görevlilerin müdahale ettiği İlbeyi’nin ve yardımcı pilotu Ergün Erdağ’ın sağlık durumunun iyi olduğu anlaşıldı.

Artvin Off- Road Spor kulübü tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleşen yarışların yanı sıra birbirinden farklı sanatçıların katıldığı konserler düzenleniyordu. Fakat Ankara’da meydana gelen terör saldırı nedeniyle konserler iptal edildi.

Artvin Off-Road Spor Kulübü Başkanı Murat Yılmaz yarıştan çok eğlencenin ön plana çıkmasını istediklerini belirtti. Yılmaz, ülke içindeki sıkıntılardan dolayı yapılması planlanan konserleri iptal ettiklerini vurguladı. Yılmaz, "Genel S1 ve S2 olmak üzere 3 klasmanda yarışlar yapılacak. 40 yarışmacı katılıyor. S1 ve S2'nin ilk 5 yarışmacısı genel klasmanda yarışacak." dedi.

Yarışmanın sonunda derece kazananlar ödüllendirilirken, en çılgın pilot, en iyi pilot kategorilerinde de ödüller verildi. Seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği Off Road yarışları izleyicilerine heyecanlı dakikalar sundu.

Yarışmaların 1. gününde 6 kadın pilotun yarıştığı yarışlarda Yasemin Karataş adlı pilot 1. olmuş, ev eşyalarından oluşan bir set kazanmıştı.