Adana Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) Başkanı Birsen Uçar, seçimlerde kadın adayların üst sıralarda yer almasını istedi.

KAGİD Başkanı Uçar, yaptığı açıklamada, siyasette kadının konumunun güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Uçar, “Bunun için kadın adayları Meclis'e göndermek için bütün desteğimizi vermeliyiz. Çünkü siyasette yer alan kadınlar hem cinslerinin iş dünyasında, sanatta ve sporda yapacağı girişimler de önemli rol oynayacaktır. Parti ayrımı yapmaksızın bunun çabasını vermeliyiz. Bir ülkede demokrasinin önemli göstergelerinden biri de kadın siyasetçilerin sayısı. Erkekler, siyasette egemenliklerini ilan etmiş durumda. Karar mekanizmalarında da erkeklerin yoğunlukta olması kadınların siyasette önünü kesiyor. Kadınlar cesur olup bunu değiştirmek için güçlü adımlar atmalı." ifadesini kullandı.

Kadınların, siyasetin yanında iş dünyasında da daha aktif olması gerektiğine dikkati çeken Uçar, şöyle devam etti: "Şu anda kadınların yüzde 20'si iş hayatının içinde, bu oranın artması gerekiyor. Kadın girişimcilerin sayısının artması için her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. Ülkemizin ilerisi için güçlü hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için girişimci sayısını artmasını ve kadınların iş dünyasının içine daha fazla yer almasını istiyoruz. İş dünyası erkeği, kadını, esnafı, tüccarı, sanayicisi, yatırımcısı ve girişimcisiyle bütündür. Hedeflerimiz için kadınların daha fazla iş gücüne katılmaları gerekiyor. Türkiye’de 2014 Ağustos ayı itibariyle kadın girişimci sayısı 109 bin olarak açıklanmıştı. Toplam 1 milyon 114 bin girişimci içinde kadın girişimcilerim payı henüz yüzde 9. Bu sayı kadınların söz sahibi olması için yeterli değil. Bunun içinde KAGİD olarak çalışmalarımız devam ediyor. Açtığımız ve açacağımız kurslarla kadınlarımızı iş hayatına kazandırıyoruz. Kadın girişimci sayımız artıyor. İş hayatına kazandırdığımız kadınlar kendileri iş yaparken, başkalarına da iş veriyor."