Kağıthane'de 'Ay Işığı' yetim ve öksüz çocuklar eğitim ve yardımlaşma derneğine kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Dernektekilerin de karşılık vermesi üzerine 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Olay, saat 21.00 sıralarında Gültepe Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Akçil Sokak'ta meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, kimliği belirsiz bir grup silahlarıyla havaya ateş açarak cadde üzerinden derneğin bulunduğu sokağa girdi. Grup ellerindeki uzun namlulu silahlarla derneğe ateş açtı. Dernek üyelerinin de saldıran gruba silahla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çok sayıda merminin kullanıldığı çatışma sırasında 7 kişi vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Ambulansa alınan yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Osman Kök ve Murat Yavi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların tedavileri devam ediyor.

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yaşanan çatışmanın ardından polis ekipleri 24 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların bazılarının üzerinden silah çıktığı öğrenildi. Olay sonrası yaralıların kaldırıldığı Şişli Etfal ve Okmeydanı Araştırma Hastanesi'nde de gerginlik yaşandı. Yaralı yakınları hastanede birbirlerine girdi. Kavga sonrasında her iki hastaneye de çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

GÜN İÇERİSİNDE BAŞLAYAN KAVGA SİLAHLI ÇATIŞMAYA DÖNÜŞTÜ

İddialara göre, dernek üyeleri ile grup üyeleri arasında daha önceden süregelen bir husumet bulunuyordu. Geçmişte birçok kez kavga ettikleri belirtilen grupların, çatışma öncesi gün içinde de kavga ettikleri öğrenildi.

Çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda çevik kuvvet, terörle mücadele, asayiş ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi. Caddeyi çift taraflı kapatan ekipler, olayın yaşandığı bölgede detaylı şekilde delil çalışması yaptı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışma sonunda cadde üzeri ve dernek binası çevresinde yüzlerce boş kovan bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.