Kağıthane’de dün yaşanan silahlı çatışmadan uyuşturucu çetelerinin sorumlu olduğunu iddia eden bir grup, protesto eylemi yaptı. Basın açıklamasında çetelerin sivil toplum kuruluşlarını kendilerine engel olarak gördüğü, bu yüzden de saldırı düzenledikleri öne sürüldü.

Kağıthane Dernekler Platformu üyeleri, saat 20.30 sıralarında Harmantepe Meydanı’nda toplandı. Dün Kağıthane’de 2 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmadan uyuşturucu çetelerini sorumlu tutan grup, Gültepe Kültür Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Eylemciler, yürüyüş sırasında ‘Çeteler silinsin, Gültepe temizlensin’, ‘Gültepe uyuma, evladına sahip çık’, ‘İslam’a uzanan eller kırılsın’ ve ‘Susma haykır, uyuşturucuya hayır’ şeklinde slogan attı. Eylem sırasında polis ekipleri de Talatpaşa Caddesi ve kültür merkezi çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Grup adına basın açıklamasını Yıldırım Beydemir okudu. Semtlerinde uyuşturucu çetelerinin türediğini öne süren Beydemir, bu çetelerin sivil toplum kuruluşlarını kendilerine engel olarak gördüğünü savundu. Dün yaşanan silahlı çatışmadan da bu çetelerin sorumlu olduğunu iddia eden Yıldırım Beydemir, çete üyesi 30-40 kişinin Ayışığı Derneği’ne baskın yaptığını ileri sürdü. Beydemir, "Biz Gültepe halkı olarak ne şimdi ne de bundan sonra bu ve benzeri çetelerin mahallemizi esir almasına asla izin vermeyeceğimizi bütün halkımızın bilmesini istiyoruz. Bu uğurda her türlü meşru ve yasal haklarımızı kullanarak çocuklarımızı uyuşturucu ve kumar çetelerine kaptırmayacağımızı ilan ediyoruz." şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.