Vatani görevlerini yapacak 96/2 tertip asker adayları acemi birliklerine teslim olmak üzere yola çıkmaya başladı. Askere gidecek gençler için Kahramanmaraş Otobüs Terminalinde uğurlama törenleri düzenleniyor.
Uğurlama öncesi merasimlerde kınaları yakılan ve vatani görevini yerine getirmenin gururuyla askerliğe hazırlanan gençler için de yollarda konvoylar oluşturuluyor. Gelin arabası gibi süslenen araçlara binen asker adaylarını yakınları yalnız bırakmıyor. Askerlerin akraba ve yakınları da "Kınalı kuzuları"nı uğurlamak için otobüs terminaline akın ediyor.

Askerler omuzlarda "En büyük asker bizim asker" sloganıyla otobüslere taşınırken, yakınları da coşkulu geçen uğurlamalarda onların gururuna davul-zurnalarla eşlik ediyor.

Asker uğurlama sırasında, duygusal anlar da yaşanıyor. Kimi anneler, askere gidecek çocuklarına sarılıp, uzun süre ağlıyor. Gözyaşlarına boğulan asker yakınları ise gençlerle fotoğraf çektirip, bu anı ölümsüzleştiriyor.

Ardından arkadaşlarının ve yakınlarının omuzlarına alınan asker adayları aileleriyle vedalaşıp otobüslerine bindiriliyor.

ASKER UĞURLAMA FOTOĞRAFLARI

Asker adaylarını taşıyan otobüsler ise otogar çıkışında durdurulup İstiklal Marşı okunduktan sona öyle gönderiliyor.

Hatay'daki birliğine katılma üzere terminale gelen Bilgin Bozgeyik, vatani görevini yapacak olmanın gururunu yaşadığını belirterek, "Söz konusu vatansa gerisi teferruat" diye konuştu.