Bursa’nın ipek şehri özelliğini yeniden kazanması ve daha yüksek rekolte ve gelir amacıyla koza üreticisine Nisan ayının sonuna kadar ücretsiz 700 bin adet plastik üretim askısı dağıtılacağı açıklandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kozabirlik Genel Müdürü Aysel Akbaba ve yönetim kurulu üyelerini Gönül Dostları Sofrası’nda ağırladı. Recep Altepe, bütünşehir uygulaması nedeniyle artık kırsaldan da sorumlu olduklarını hatırlatarak, koza çiftçisine yeni üretim döneminde hayati destekte bulunacaklarını söyledi. Bursa’da kayıtlı 113 koza üreticisinin olduğunu, bu üreticilere kozanın ipek haline gelmesi aşamasında kullanılan ve yüksek rekolte için büyük önemi bulunan plastik üretim askılarının ücretsiz olarak verileceğini kaydeden Başkan Altepe, "Bu işlem, yeni üretim dönemi başlamadan Nisan ayı sonuna kadar tamamlanacak. Kişi başı 6 bin adet teslim edilecek ve çiftçimizin daha kaliteli, yüksek rekoltede ürün elde etmesi ve fazla kazanması sağlanacak." dedi.

Başkan Altepe, hayata geçirilen yatırımlarla birçok alanda dünyaya örnek olan Bursa’nın koza üretiminde de bu başarıyı göstermesini istediklerini söyledi. Bursa’nın en önemli özelliğinin ipek şehri olması olduğunu kaydeden, bu sıfatın son dönemde gelişen teknoloji nedeniyle diğer illere kaydığını belirten Başkan Altepe, şunları kaydetti: "İpekböceği üretimi bizim için önemli. İnşallah Kozabirlik’le birlikte el ele, parlak dönemleri tekrar yakalayacağız. Yapacağımız çalışmayla, üretimi artırarak ipeğin merkezinin tekrar Bursa olmasını sağlayacağız. Üretici sayımızı da gerçekleştireceğimiz projelerle inşallah 2-3 katına çıkartacağız. İpek denince hala Bursa akla geliyor. Bu konuda da örnek olalım istiyoruz."

Kozabirlik Genel Müdürü Aysel Akbaba ise maliyeti Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak plastik askıların üretim aşamasında büyük önem taşıdığını vurguladı. Akbaba, verilen desteğin daha modern ve fazla üretimi getireceğini, çiftçinin de daha fazla kazanma yönünde ciddi bir adım atacağını ifade etti.