Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Türk bayrağına İstiklal Madalyası'nı taktı.

Erkoç, burada yaptığı konuşmada, 90 yıl önce İstiklal Madalyası'nı alan Kahramanmaraş'ın, geçmişten aldığı güçle İstiklal mücadelesine yakışır bir istikbal mücadelesi verdiğini söyledi.

Kahramanmaraşlıların işgale karşı direniş yangınının ilk ateşini yakarak, tüm yurtta direnme gücünü ve zafere olan inancı artırarak Anadolu'nun da kaderini değiştirdiğini belirten Erkoç, şöyle konuştu:

"Madalyaların en önemlisi bizzat cephede çarpışarak üstün başarı gösteren asker, sivil ve şehit düşenlerin ailelerine verilmekte olan Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası'dır. İşte dünya tarihinde ilk defa bu madalyaya sahip olan şehir ise Kahramanmaraş'tır. 90 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Kahramanmaraşlılara verdiği İstiklal Madalyası Türkiye'nin bağrında gururla parlamaktadır."

Öğrencilerin şiirler okuduğu törene, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, şehit ve gazi dernekleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.